Een tijdloos en elegant design

Wajer Yachts heeft een nieuw botenhuis geopend op hun werf in Heeg (Nederland). Onder de ontwerpleiding van Studio Piet Boon is het 350 m2 grote gebouw volledig ontworpen rond Wajer-jachten om hun vakmanschap en passie voor materialen te weerspiegelen. Het middelpunt is de gigantische overdekte ligplaats van 8 bij 27 meter waar zelfs het grootste model, de Wajer 77, naar binnen kan. Naast de ontvangstruimte, die uitkijkt op de ligplaats, biedt het botenhuis vergaderzalen, lounges en terrassen. Wajer Yachts heeft het botenhuis in opdracht gegeven om ervoor te zorgen dat klanten worden verwelkomd in een inspirerende omgeving, volledig afgestemd op de jachten. De open haard, grote fauteuils en ruime keuken bieden alle gemakken van thuis. De ontvangstruimte, waar klanten de kleuren en materialen voor hun Wajer kunnen kiezen, biedt via een glazen wand zicht op de inpandige ligplaats. Vanaf het massief eikenhouten platform is het zicht op de boten, verlicht door spots, nog beter. Om het feest extra speciaal te maken, is er een koffie- en champagnebar toegevoegd. Buitenkant De buitenkant van het botenhuis is stoer en tijdloos, met geïsoleerde gevelbekleding en geprofileerde zwarte staalplaten op het dak. Het gebouw is omgeven door een brede houten steiger die doorloopt in eikenhouten terrassen. Grenzend aan één van deze terrassen is ruimte gecreëerd voor vijf slaapplaatsen.

Het interieur is rijk en evenwichtig, met 3,5 meter hoge plafonds en een zorgvuldig doordacht lichtplan. HYKI heeft o.a. met B&B Italia, Vitra en Allemuir prachtig meubilair kunnen bijdragen aan het boathouse. De kleur van de grote tegels van 1,20 bij 1,20m op de vloer sluit naadloos aan bij de wanden en de stalen binnendeuren en kozijnen in dezelfde kleur zorgen voor synchroniciteit. Een zwevend akoestisch plafond, geaccentueerd door de verlichting eromheen, zorgt voor de perfecte geluidsoverdracht. Het maatwerk meubel, eveneens ontworpen door Studio Piet Boon, is gemaakt van massief eikenhout met Belgisch hardsteen details. Alle schaalmodellen, brochures en (kleur)stalen worden hier opgeslagen en tentoongesteld. Zelfvoorzienend Het botenhuis wordt verwarmd door middel van vloerverwarming, via een warmtepomp aangesloten op 720 zonnepanelen op het dak van de productiehallen. 

Aanpak

Dries Wajer, Managing Director Wajer Yachts: “Het botenhuis is als een jasje om onze jachten heen gebouwd, alles is erop gericht om de kwaliteit en liefde voor het product te ervaren. We kunnen niet wachten om onze klanten uit binnen- en buitenland te verwelkomen.

Elk detail is met
zorg en stijl
vormgegeven

De aanpak van HYKI kenmerkt zich door het begrijpen van de behoeften en wensen van de klant. Door nauw samen te werken met de opdrachtgever en te luisteren naar hun visie, is HYKI in staat geweest om een interieur te creëren dat niet alleen functioneel is, maar ook aansluit bij de identiteit en uitstraling van de Zandkamer. Elk element is zorgvuldig gekozen en geplaatst, waardoor de ruimte een gevoel van verfijning en gastvrijheid uitstraalt.